Werkgevers let op: slapend dienstverband mag niet meer!

Afgelopen vrijdag heeft de Hoge Raad geoordeeld dat slapende dienstverbanden in principe moeten worden beëindigd door een werkgever op grond van goed werkgeverschap.


Op grond van de Wet hoeft een werkgever geen loon meer te betalen als een werknemer langer dan twee jaar ziek is. De Wet verplicht niet om het dienstverband te beëindigen na twee jaar ziekte. Veel werkgevers laten het dienstverband in stand om zodoende de uitbetaling van een transitievergoeding te ontlopen. Dit in stand gehouden dienstverband wordt een ‘slapend dienstverband’ genoemd.


De Hoge Raad oordeelt nu dat als je als werkgever er geen belang bij hebt om het dienstverband slapend te houden, in principe het dienstverband beëindigd moet worden. De werknemer heeft dan recht op de transitievergoeding, die je als werkgever vervolgens weer gecompenseerd kunt krijgen.


Conclusie: in principe zal je als werkgever moeten meewerken aan een beëindiging van het slapend dienstverband. Let wel op dat je dan geen hogere vergoeding afspreekt dan je gecompenseerd kunt krijgen.


Meer weten? DM Advocatuur: 030-2287845.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 by DMAdvocatuur

FOLLOW US:

  • Twitter Clean